Am curatat cele 5 cepe si le-am taiat marunt,am taiat un ardei marunt,o rosie taiata marunt,si am dat morcovii prin razatoare,apoi am pus uleiul la incins intr-o tigaie mai mare cind uleiul este incins adaugam ceapa si morcovul le calim putin dupa care adaugam ardeiul si rosia,la sfarsit adaugam si orezul le mai calim 5 minute pe toate mestecind sa nu se prinda,o dam la o parte dupa foc,cind se racesc putin adaugam patrunjelu si mararu taiat marunt,sare si pier dupa gust.
Spalam legumele si incepem sa le pregatim de umplere,la rosii taiem capacelu dupa care cu o lingurita scoatem incet tot miezul intr-o farfurie,dovlecelu il taiem pe din 2 si scoatem miezul tot asa cu lingurita,ardeii taiem codita si un capacel dupa care scoatem toti simburi dinauntru,cartofii curatam de coaja ai spalam dupa care taiem o felie rotunda si incepem usor sa scatem miezul cu lingurita,dupa ce terminam de scos incepem sa umplem fiecare leguma cu compozitia facuta mai sus.
Intr-o tava mai inalta punem miezul ramas de la cartofi si dovlecei,apoi dam legumele prin putin faina dupa care le asezam in tava,ardeii ai calim putin asa umpluti.Punem apa sa cumprinda toate legumele si le dam la cuptor 30 minute,apoi punem cele 3 linguri de bulion peste tot in tava si mai lasam 20 minute la cuptor.Putem servim calzi si daca nu tinem post putem adauga si smintina.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii