Legume umplute

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata; 3 cepe; 1 cana orez; 7-8 ardei grasi mijlocii ca marime; 8 rosii mijlocii ca marime; 6 gulii micute; 3 dovlecei; frunze de varza si de vita de vie bune de facut sarmale; suc de rosii; sare;piper;3 oua;patrunjel verde tocat.

Mod de preparare

Se pregatesc legumele pentru umplut:

- Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua sau in trei(depinde cat sunt de lungi) si se scobesc astfel incat marginea sa ramana cam de jumatate de centimetru grosime,si sa ramana fiecarei bucati un capat inchis; umplutura se adauga peste carnea tocata;

- Rosiilor li se taie de trei sferturi un capacel, si se scobesc si ele de miez, care se adauga la fel in umplutura.

- Guliile se curata de coaja si se scobesc, si iar se pune in umplutura ceea ce cade si de la gulii;

- Ardeilor grasi li se indeparteaza cu grija cotorul;

- Frunzele de vita de vie si de varza se pregatesc pentru umplut.

Carnea se amesteca cu tot ce a picat de la legume, cu ceapa tocata marunt,cu orezul, cu ouale, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.

Se umplu legumele si frunzele. Intr-o cratita mare unsa cu un pic de ulei se aseaza legumele umplute cu carne, se toarna peste ele suc de rosii si apa cu sare si piper si se dau acoperite,vreo 2 - 3 ore la cuptor la foc mare.

Se pot servi cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise