Se pregatesc legumele pentru umplut:
- Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua sau in trei(depinde cat sunt de lungi) si se scobesc astfel incat marginea sa ramana cam de jumatate de centimetru grosime,si sa ramana fiecarei bucati un capat inchis; umplutura se adauga peste carnea tocata;
- Rosiilor li se taie de trei sferturi un capacel, si se scobesc si ele de miez, care se adauga la fel in umplutura.
- Guliile se curata de coaja si se scobesc, si iar se pune in umplutura ceea ce cade si de la gulii;
- Ardeilor grasi li se indeparteaza cu grija cotorul;
- Frunzele de vita de vie si de varza se pregatesc pentru umplut.
Carnea se amesteca cu tot ce a picat de la legume, cu ceapa tocata marunt,cu orezul, cu ouale, patrunjelul verde tocat, sare si piper dupa gust.
Se umplu legumele si frunzele. Intr-o cratita mare unsa cu un pic de ulei se aseaza legumele umplute cu carne, se toarna peste ele suc de rosii si apa cu sare si piper si se dau acoperite,vreo 2 - 3 ore la cuptor la foc mare.
Se pot servi cu smantana sau iaurt.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii