Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Timp pregatire
1480 minute
Complexitate
redusa
Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Ingrediente

  • Ai nevoie de: 300 g morcovi, 300 g patrunjel, 300 g telina, 300 g gulie, 300 g
  • pastarnac, 300 g varza, 300 g rosii, 300 g ardei verde, 300 g ceapa alba, cate o
  • legatura frunze patrunjel verde, leustean si telina, 2 linguri sare grunjoasa
  • (neiodata, pentru muraturi)

Mod de preparare

Tai radacinoasele, albitura si legumele in forma dorita (eu prefer

varianta chinezeasca, in fasii lungi si subtiri, dar se pot taia si cubulete),

maruntesti frunzele si le acoperi cu sare. Lasi 24 de ore la temperatura

camerei, sa lase zeama aferenta. Apoi, pui la foc mic si dai in clocot. Calde le

asezi in borcane, acoperind cu sucul lasat, eliminand orice bula de aer din

borcan (te poti ajuta de un betigas de bambus). In mod traditional, acoperi

borcanele cu paturi si lasi 1-2 zile sa se raceasca complet. Nu necesita

conservant, dar este indicat sa se pastreze borcanele la temperatura constanta,

departe de surse luminoase.

Sfat: acest amestec este ideal pentru prepararea supelor, ciorbelor,

tocanitelor, papricasului etc., renuntand la toxicele amestecuri de supe

concentrate. Cu 2-3 linguri din acest preparat poti vraji o mancare cu aroma

proaspata si savuroasa a prospetimii legumelor.

Sugestie: cei carora prefera varianta mai picanta, pot adauga in amestec si

cativa ardei iuti, curatati de seminte si tije, respectiv boabe de piper negru.

Recomandare: cantitatea mai sus prezentata este suficienta pentru consumul unei

familii obisnuite, amestecul fiind deosebit de concentrat si necesitand

folosirea unei cantitati reduse.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise