Legume si zarzavaturi la borcan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Legume si zarzavaturi la borcan

Ingrediente

  • 1 kg gogosari
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg albitura (pastarnac si patrunjel)
  • 1 telina
  • 1 gulie
  • 1 dovlecel
  • 1 kg rosii
  • 300 ml ulei
  • 1 legatura frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 2 lingurite piper
  • 100 g zahar
  • 8 lingurite cu varf sare

Mod de preparare

Este unul dintre preparatele preferate din camara mea pentru ca folosesc amestecul de legume si zarzavaturi la ciorbe, ghiveciuri, sosuri, tocanite, fripturi, poate fi consumat chiar si ca zacusca, pe paine.

Se spala si se curata toate ingredientele, rosiile se curata de pielita, apoi se toaca toate marunt, prin masina de tocat sau se maruntesc cu blenderul. Cativa morcovi si patrunjei se taie felii subtiri, pentru aspect. Rosiile se taie cubulete.

Puneti la calit, in ulei,ceapa si morcovii macinati, apoi adaugati pe rand albitura si restul ingredientelor, feliutele de morcovi si patrunjel, verdeata tocata, sare, piper si lasati-le la foc mic, cu capac, vreo ora dupa ce amestecul a inceput sa clocoteasca.

Puneti borcanele spalate si uscate intr-o cratita mai mare, cu cativa cm de apa, la incins, la foc mic. Cand s-au infierbantat bine, se umplu cu amestecul clocotit, se strang bine capacele si se dau la cuibul de perne, pentru sterilizat, pana a doua zi, apoi se pun in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise