Legume inabusite in stil bulgaresc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • - 10 ciuperci champignon
  • - un ardei gras rosu
  • - o ceapa rosie mare
  • - 10 masline
  • - 4 rosii mici sau 2 rosii mari
  • - un dovlecel
  • - un morcov
  • - ulei de masline
  • - cascaval (optional)
  • - vin alb (optional)
  • - unt
  • - sare, piper, busuioc

Mod de preparare

Reteta se prepara la tigaie cu capac sau wok. Ardeiul se taie felii subtiri, pe lungime; ceapa se taie rondele, care nu trebuie desfacute; morcovul trebuie taiat felii sau fasii subtiri, iar dovleacul feliute. Se poate adauga si vanata, taiata tot felii, dar aceasta se face mai greu si ar fi recomandat sa fie fiarta inainte. Ciupercile nu se taie. Rosiile mici se pun intregi, fara a fi crestate sau decojite. Daca folositi rosii mari, taiati-le in felii groase (cca 2 cm).

Toate legumele se pun in tigaia incinsa si unsa cu ulei de masline. Se adauga jumatate de pahar mic de vin alb (cam 4-5 linguri), sarea, piperul si busuiocul. Ciupercile se pun fara codite, cu palaria in jos, astfel incat sa puteti pune un varf de cutit de unt in fiecare gaura (de dimensiunea unei unghii). Se va acumula un sos delicios care nu trebuie varsat.

Restul legumelor trebuie intoarse in momentul in care s-au prajit pe o parte.

Cand sunt aproape gata, se adauga un pumn de cascaval ras si se mai lasa capacul un minut.

Se serveste cald.

Pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise