Legume gratinate cu piept de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Legume gratinate cu piept de pui

Ingrediente

  • - 1 cartof dulce
  • - ½ broccoli
  • - 1 zucchini
  • - 2 morcovi
  • - 1 ardei
  • - 1 ceapa alba
  • - 200 gr ciuperci proaspete
  • - 1 bucata piept de pui
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - condiment pentru carne de pui
  • - piper
  • - parmezan ras

Mod de preparare

Pieptul de pui este bine sa-l pregatim cu cel putin 1 ora inainte. Spalam si taiem cubulete mici carnea, amestecam uleiul de masline cu condimentul specific pentru carne de pui si piperul, adaugam pieptul de pui, amestecam bine si punem la rece.

Curatam si spalam toate legumele, feliem cartoful dulce, zucchini, morcovii, ardeiul, ciupercile si ceapa alba, iar broccoli il desfacem in buchetele mai mici.

Ungem un vas termorezistent cu unt, punem jumatate din legume, deasupra asezam pieptul de pui impreuna cu “sosul” in care a stat la marinat, cealalta jumatate de legume, acoperim cu feliile de ceapa alba si punem cateva cubulete de unt din loc in loc. Daca doriti puteti sa presarati putina sare deasupra, acoperim vasul cu un capac sau folie si dam la cuptorul preincalzit aprox 50 minute.

Inainte sa scoatem verificam daca s-au facut toate legumele, presaram parmezan ras si este gata de servire :)

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise