Se curata cepele si se taie in doua. Restul legumelor, spalate si curatate, se taie bucati si se calesc - impreuna cu ceapa si usturoiul intreg si necuratat de coaja - timp de 10 minute, in uleiul bine incins. Focul trebuie sa fie mic, iar legumele sa nu se rumeneasca. Se presara peste ele zahar, sare si piper si se amesteca. Se adauga frunzulitele de cimbru, se acopera cratita cu un capac si se mai lasa pe foc circa 30 de minute, pana ce se inmoaie legumele. Apoi se lasa sa se raceasca in zeama lor. Se incinge cuptorul. Se topeste untul (intr-o craticioara) si se amesteca repede, intr-un castron, cu cascavalul ras, faina si albusurile. Intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt se pun cu lingurita gramajoare din aceasta compozitie si se apasa pentru a forma turtite rotunde. Se baga la cuptor si se coc aproximativ 10 minute. Se scot din cuptor si, cat sunt calde, se asaza pe o parte a sucitorului pentru prajituri si se lasa pana se racesc, ca sa se curbeze. Legumele se servesc reci (nu de la gheata), impreuna cu turtitele de cascaval.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii