Feliile de vanata se sareaza, se lasa 30 de minute sa se odihneasca, se clatesc sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se pun, apoi, unele langa altele pe o tava: vinetele, prazul, ardeii grasi si dovleceii se ung cu sos si se asaza sub gril in cuptorul incins. Se lasa sa se patrunda 5 minute la foc iute, intorcandu-le - o singura data - si pe cealalta parte si stropindu-le din cand in cand cu putin sos. Se asaza pe tava si ciupercile - cu partea bombata in sus - se ung si ele cu sos si se lasa 10 minute sub gril, impreuna cu celelalte legume, intorcandu-le o data si stropindu-le din timp in timp cu sos. Legumele astfel preparate se pun pe un platou si se servesc cu maioneza. Sosul: Se amesteca intr-un bol otetul, mustarul si maghiranul, dupa care se toarna uleiul, putin cate putin. Maioneza: Se freaca bine - eventual cu mixerul - galbenusurile cu zeama de lamaie si cu usturoiul zdrobit. Se adauga uleiul - putin cate putin - si se amesteca pana ce ouale il absorb complet si maioneza se ingroasa, devenind cremoasa. Se incorporeaza coditele de ceapa si apa si se mai amesteca cateva secunde, pana ce maioneza este neteda.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii