Fierbe apa cu uleiul pănă dă într-un clocot, apoi pune făina şi un praf de sare, ia vasul de pe foc şi amestecă bine. Cănd aluatul s-a răcit pune ouăle pe rândŞ după ce se încorporează primul , îl adaugi pe celălalt.
Pe o tavă unsă cu ulei şi tapetat cu făină, pune gogoşele formate cu linguriţaa, şi căteva bastonaşe în forma literei S făcute cu ajutorul unei pungi tăiate într-un colţi( pentru gâtul lebedei).
Gogoşelele se pun în tavă la foc puternic pentru 5 minute, apoi la foc potrivit până se rumenesc şi capătă crustă aurie.
Pune pe un platou 2 linguri cu sirop, una cu ciocolată, una cu căpşunr şi în mijlocul fiecăreia adaugă puţin lapte, iar cu o furculiţă fă un model, pornind din centru spre margini.
Taie gogoşelele pe mijloc şi umple-le cu frişcă(sau cu cremă de vanilie), apoi montează gâtul lebedei în frişcă.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii