Intai se pregateste umplutura ( e cea de la rulada cu spanac ),calim ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
Se prepara un sos bechamel din 50 g unt,3 linguri de faina ,aproape 1 l de lapte si putina nucsoara macinata,cam jumatate de lingurita.
In tava se pune intai un strat de sos,apoi 1 strat de foi (petrecute ),1 strat de umplutura de spanac,cascaval ras,apoi strat de sos,si se continua secventa cu foi,etc.
Ultimul strat de foi se unge cu sos,iar daca sosul e prea gros se stropeste cu 100ml lapte si se baga la cuptor,25 minute la 180 grade C.cu 10 minute inainte de a fi gata se adauga deasupra felii de mozzarella.
Cantitatea asta de umplutura este pentru 2 straturi de spanac,intr-o tava de 24x33 cm.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii