Lasagne rolls

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Lasagne rolls

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de vita
  • foi de lasagne proaspata (se gasesc in frigidere la supermarket)
  • 2 morcovi medii
  • 8 tije de telina
  • 2 cepe medii
  • 200 ml vin rosu sec
  • 700 ml rosii pasate
  • 500 g ricotta
  • 150 g mozzarella
  • parmezan ras
  • sare, piper, busuioc, nucsoara
  • ulei de masline

Mod de preparare

Iubesc lasagne si sosul ragu. E adevarat ca dureaza mult sa prepari sosul ragu, dar aceasta este o varianta mult mai rapida si delicioasa! Sosul bechamel nu il prepar, il inlocuiesc printr-o varianta mai ok din punctul meu de vedere. Iar lasagne rolls sunt un alt mod de a servi indragitul preparat. Sa incepem!

Morcovii se dau pe razatoare, tijele si cepele se toaca marunt. Trebuie sa avem cantitati egale din aceste 3 ingrediente.

Intr-o oala potrivita incingem ulei si calim legumele aproximativ 10 minute. Adaugam carnea tocata si o amestecam cu legumele. Lasam totul pe foc mediu aproximativ 10 minute, adaugam sare si piper. Apoi stingem cu vin si lasam sa se evapore alcoolul la foc mare. Adaugam rosiile pasate si amestecam totul. Se lasa pe foc aproximativ 20 de minute pana scade sosul. Spre final condimentam cu busuioc si nucsoara (dupa gust).

Se incalzeste cuptorul.

Pregatim o forma de copt pe care o ungem cu putin ulei. Foile de lasagne se taie pe jumatate pe lung si se ung cu 1-2 linguri de ricotta. Se adauga ragu deasupra si parmezan. Apoi se ruleaza si se pun in forma. Se repeta pana se termina ingredientele, pastrand putin ragu pentru a pune deasupra rulourilor.

Se presara deasupra roluourilor mozzarella rasa. (Pentru a rade mozzarella mai usor va recomand sa o lasati 15 minute in congelator.)

Se lasa la cuptor pana se rumenesc rulourile.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise