LASAGNE delicioase si rapide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 Portii
  • 12 buc lasagne
  • 200-250g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • cimbru, busuioc (basilicum)sau oregano
  • 1 rosie mare
  • kechtup
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • vegeta
  • 1 pahar cu smintina
  • 1 bucata de cas, cascaval sau telemea rasa (100-200g)
  • grasime

Mod de preparare

Intr-o cratita se prepara compozitia care e un sos de carne, din ceapa si rosia tocate marunt, grasime, carnea tocata si sarea. Acestea se prajesc bine si se condimenteaza cu vegeta, mirodeniile, zaharul si usturoiul. Apoi se adauga o cana de apa, zaharul si kechupul.

O forma pentru 4 portii(nu mai mare), se umple cu sosul de carne de 2 degete. Apoi se tapeteaza cu lasagnele (4 bucati). Se pune sosul de carne peste ele, apoi iarasi 4 bucati de lasagne. Se repeta inca o data operatia. La sfirsit trebuie sa ramina sos. Acesta va fii acoperit in final cu smintina si cascavalul ras.

Se pune la cuptor 25 de minute. Daca forma e adecvata, se poate face si la mikrowelle, 800W, 25 de minute.

Aceasi compozitie se foloseste si pentru macaroane fierte, in loc de lasagne. Compozitia trebuie sa fie in orice caz mai mult subtire decit groasa. Numai asa se vor patrunde lasagnele bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise