Lasagna vegetariana (de post)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Lasagna vegetariana (de post)

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii generoase:
  • 1 cutie lasagna
  • 100 g soia granule
  • 2 cepe mari cat pumnul
  • 2 cutii rosii cubulete (400 g fiecare)
  • 2 ardei mari rosii
  • 4 linguri ulei floarea soarelui sau de masline (sansa)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 3 lingurite cu varf condimente pentru mancare (eu am pus Mirodenia de la Fuchs)
  • 12 lingurite usturoi granule (sau 1 capatana mare de usturoi)
  • condimente dupa gust:
  • - 6 lingurite Fuchs pentru pui
  • - 1 varf de lingurita de boia de ardei iute
  • - 1 lingura rasa de piper macinat
  • - 2 lingurite cimbru (eventual busuioc, oregano sau la inspiratie)
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se pune la fiert soia cu condimentul pentru mancare timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara si se lasa la scurs.

Separat, se taie ceapa cubulete, se caleste foarte putin in ulei intr-o tigaie mare, apoi se pun peste ceapa rosiile, ardeiul tocat cubulete, usturoiul, condimentul Fuchs, boia de ardei iute, cimbru. Se amesteca de cateva ori si, peste acest amestec, se pune soia fiarta. Se amesteca din nou, la foc mic, cateva minute.

Intr-o tava medie (34 cm x 24 cm) se aseaza pe fundul uns cu ulei un strat de paste lasagna, exact asa cum le scoti din cutie, adica uscate, peste care se pune un strat mediu de compozitie. Se repeta straturile pana se umple tava, deasupra ultimului strat fiind tot compozitie.

Intr-o craticioara se dizolva cele 3 linguri de pasta de tomate si lingura de piper in 500 ml de apa si se acopera usor compozitia din tava.

Se pune la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru 50 minute.

La final se orneaza cu patrunjel proaspat tocat.

Se poate servi si rece, eventual cu salata de muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise