Intr-o oala punem apa, un praf de sare si o lingura de ulei.
Le transferam pe foc, cand incepe sa clocoteasca apa punem foile de lasagna.
Le fierbem 6-7 minute, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se racoreasca.
Intr-un bol punem branza faramitata, 4 galbenusuri, zaharul si mixam.
Adaugam esenta si coaja rasa de portocala.
Separat, batem cele 4 albusuri spuma, le incorporam cu ajutorul unei palete in compozitia de branza.
Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam 3 foi de lasagna, un strat de branza si cateva visine.
Punem iar foi, branza, visine, foi, branza si visine.
Frisca lichida o mixam cu cele doua si zaharul pudra.
Turnam acest amestec deasupra.
Ar fi bine ca inainte sa fierbeti foile de lasagna, sa vedeti cam cate va intra intr-un strat, in functie de vasul pe care il folositi, ca sa stiti cate fierbeti.
Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra si lasagna este facuta, 40-50 de minute dureaza.
Se scoate din cuptor, se lasa la racit si se serveste.
Noi am taiat-o calda si o sa vedeti ca portia nu este perfecta, dar daca o taiati rece, veti obtine portii in care straturile se vor vedea frumos.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii