Mai intai se prepara un sos bechamel astfel:topim untul intr-o tigaie si adaugam cele 3 linguri de faina(eu folosesc amidon alimentar)mestecand incontinuu la foc mic.Adaugam laptele cate putin, amestecand incontinuu pana cand sosul se ingroasa.Apoi punem sare,piper si alte mirodenii(eu folosesc menta uscata)si lasam sa se raceasca.Separat intr-un castron punem urda,sosul pesto(pe care eu il achizitionez de la Carrefour)si jumatate din sosul bechamel.Punem 3 sau 4 linguri din sosul bechamel intr-o tava(eu am o tava de 25pe33 de teflon)apoi un rand de foi lasagna,peste foile lasagna punem jumatate din urda,cu sos bechamel si sos pesto,apoi iar un rand de lasagna si iar urda cu sosurile respective si iar lasagna care au mai ramas.Deasupra se pune sosul bechamel ramas si acoperim cu mozzarella si parmezan din abundenta.Bagam la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade,pana se rumeneste deasupra.Se serveste fierbinte cu smanata sau cu iaurt pe deasupra,este o minune gastronomica.Promit solemn cand o sa o fac, o sa pun poza la aceasta reteta.Pofta buna !!!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii