LASAGNA CU CARNE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
LASAGNA CU CARNE

Ingrediente

  • 1kg carne tocata de manzat
  • 1 ceapa rosie
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pasa de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 200ml supa
  • 30g mozzarella
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1 lingura de faina
  • 200g mozzarella rasa
  • 1 pachet foi de lasagna prefierte(barilla)
  • Pentru sosul beshamel:
  • 30 g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 linguri de faina
  • 800ml lapte
  • sare,piper si praf de usturoi dupa gust
  • 1 cub knor de pui(optional}
  • Pentru sosul de rosii:
  • 1 cutie rosii in bulion(pasate la robot)
  • 2 linguri ulei de maslime
  • 3 catei de usturoi
  • oregano,sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar brut

Mod de preparare

Se toaca ceapa si usturoiul si se caleste putin in uleiul incins,se adauga carnea tocata si se prajeste pana se faramiteaza.Se adauga supa,pasta de tomate si condimentele si se lasa sa fiarba 20 de minute.Se adauga mozzarella,se lasa sa se topeasca si se pune 1 lingura de faina.se mai tine pe foc 5 minute.

Sosul beshamel:

Se caleste faina in untul topit cu uleiul pana se aureste.Se toarna laptele,amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Se condimenteaza,se pune si un cub knor de pui.Se lasa sa fiarba 5 minute.

Sosul de rosii:

Intr-o craticioara se caleste usturoiul cateva secunde,se adauga rosiile pasate si condimentele,se lasa sa dea cateva clocote.(eu pun si 1 lingurita de zahar)

Intr-o tava dreptunghiulara se pune un polonic sos de rosii si unul cu sos alb.Deasupra se aseaza straturi de foi de lasagna,carnea tocata si sos,deasupra trebuie sa fie un strat de paste cu sosurile.Se coace la cuptorul incins 30 de minute.Se scoate din cuptor si se adauga 200g de mozzarelle rasa si se mai tine la cuptor 10 minute sa se topeasca branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise