Ingrediente
Avem nevoie de:, 18 foi lasagna, Cascaval ras sau branza mozzarella rasa, Pentru sosul de carne cu legume, -1/2 kg carne macinata de vita( trecuta de 2 ori prin masina de carne), -o ceapa, -6 catei de usturoi, -8 rosii mari, -4 ardei de culori diferite( verzi, rosii, galbeni, albi), -4 dovlecei mici ( zucchini), -4 linguri ulei de masline, -1 lingurita sare, -2 lingurite condimente mixte macinate: (piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir,foi de dafin), Pentru sosul alb, -1 litru lapte, -60 gm unt, -80 gm faina, -1/2 lingurita sare, -un varf de cutit de nucsoara macinata, - 6 triunghiuri branza topita( eu am folosit branza “ La vache qui rit”)
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
28 voturi
Mod de preparare
Sosul de carne cu legume
Se taie marunt ceapa si usturoiul.
Ardeii se taie julien.
Dovleceii se taie in bucati mici.
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se pune intr-o cratita neaderenta uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul, ardeii si dovleceii si se calesc cca 5 minute; se adauga apoi carnea macinata, sarea, condimentele si se mai lasa inca 5 minute sa se caleasca.
Se adauga rosiile decojite si taiate marunt si se lasa la fiert 20 de minute la foc mic.
Sosul alb
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina ; se prajesc impreuna avand grija sa nu prinda culoare; se adauga laptele treptat si se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.
Se adauga sarea si nucsoara; cand laptele incepe sa fiarba se adauga triunghiurile de branza topita.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si putin ulei 6 minute.
Se scurge apa si se pun sub robinetul cu apa rece imediat pentru a nu se lipii unele de altele.
Intr-o tava de cuptor adanca si cu dimensiunile de 26/35 cm se adauga 3-4 linguri din sosul de carne cu legume.
Se aseaza un rand de foi de lasagna, avand grija sa se suprapuna putin .
Se acopera cu un strat de sos alb si apoi un strat de sos de carne cu legume.
Se continua la fel: un strat de foi de lasagna, unul de sos alb si unul de sos de carne cu legume.
Se pun 3 straturi de foi alternative de lasagna ( la fiecare strat folosim 6 foi).
Peste ultimul strat se pune sos alb care se presara cu cascaval ras ( sau branza mozzarella) si piper proaspat macinat.
Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade 30 de minute pana se rumeneste.
Se serveste calda.
Pofta buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Arata grozav...felicitari ...
Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010
Ti-a iesit formidabila si buna.*****
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010
Foarte buna aceasta lasagna! Si eu o pregatesc destul de des si de fiecare data mai adaug cate cava sau mai schimb fata de reteta de la care am pornit initial. Felicitari!
andrea costa bucatar italian , 30 ianuarie 2010
asta nu sunt retete de bucatarie italiana! sa va fie de ruscine, la bucatarie italiana e alceva!
vio.vio (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
ce bine arata mia-i dat o ideie buna
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Arata grozav de apetisant
valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010
Hmmm,ce bine arata...