Lasagna bologneza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Lasagna bologneza

Ingrediente

  • - 12 foi lasagna
  • - 1 morcov
  • - 2 cepe
  • - 1 lingura unt
  • - 600 g carne tocata
  • - 150 ml vin rosu sec
  • - 500 ml bulion
  • - 100 ml supa
  • - 1 legatura patrunjel tocat
  • - 2 foi dafin
  • - 1/2 lingurita zahar
  • - 500 g spanac
  • - 1 catel usturoi
  • - 1 lingura ulei de masline
  • - 200 ml smantana
  • - 250 g mozzarella
  • - nucsoara, sare, piper

Mod de preparare

1. Se toaca morcovul si una dintre cepe si se calesc in unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine sfaramicioasa. Se toarna vinul rosu si se lasa sa fiarba. Se adauga apoi supa, bulionul, patrunjelul tocat si foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic 20-30 de minute. Se indeparteaza foile de dafin si se condimenteaza cu sare, piper si zahar.

2. Se opareste spanacul, se trece prin jet de apa rece si se toaca. Se caleste in ulei de masline restul de ceapa tocata impreuna cu usturoiul pisat. Se adauga spanacul, smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

3. Se incinge cuptorul la 180 C. Se unge o forma de sufleu si se aseaza un strat de foi de lasagna, apoi sosul de carne impreuna cu cel de spanac si jumatate din cantitatea de mozzarella; se acopera cu inca un strat de foi si cu restul de ingrediente, avand grija ca mozzarella sa ramana deasupra. Se da la cuptor pentru 35 de minute si se serveste calduta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise