Lasagna

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Lasagna

Ingrediente

  • Sosul Bolognese:
  • - 1200 g carne vita sau amestec cu porc;
  • - 500 ml suc rosii;
  • - o cana apa sau supa de legume;
  • - 100 g unt;
  • - 1 ceapa;
  • - 1 morcov;
  • - 5-6 catei de usturoi;
  • - 1 lingurita rozmarin;
  • - 1 lingurita salvie;
  • - sare si piper.
  • Sosul Bechamel:
  • - 100 g unt;
  • - 4 linguri faina;
  • - 600 ml lapte;
  • - 1/2 lingurita nucsoara;
  • - sare si piper.

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovul se curata si se razuie. Intr-o tigaie mare sau chiar cratita mai intinsa se topeste untul, se adauga ceapa si usturoiul amestecand continuu pentru a nu se arde, apoi se adauga morcovul.

Cand s-au inmuiat putin, se adauga carnea si se amesteca din cand in cand pana isi schimba culoarea.

Dupa aceea se pune sucul de rosii si apa sau supa de legume si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade, cam 45-60 min.

Cand este aproape gata se adauga rozmarinul, salvia, sarea si piperul. Apoi se lasa sa se odihneasca pana se face sosul alb.

Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga faina si se stinge turnand cate putin lapte amestecand continuu. Se lasa sa fiarba si sa se ingroase, apoi se condimenteaza cu nucsoara, sarea si piperul.

Tava se unge cu unt si se pune mai intai un strat de sos Bechamel, apoi unul de sos Bolognese, cascaval sau parmezan, foi de lasagna. Se repeta pana se termina sosurile. Ultimul strat va fi de sos Bechamel, cascaval sau parmezan si cateva bucatele de unt.

Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumeneste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise