Intai se face sosul Ragu. Se toaca ceapa marunt si se prajeste in ulei nu prea mult. Cand s-a rumenit punem carnea pe care o tinem pana seaca sucul din ea. Punem apoi sucul de rosii si mai lasam sa fiarba pana cand carnea e fiarta (nu fierbem prea mult), dupa care punem patrunjelul, nucsoara, piperul si sarea. Trecem apoi la sosul Bechamel (sosul alb). Pregatim dietetic faina. Cele 3 linguri de faina le punem intr-un castronel si o amestecam usor cu lapte pana devine moale. Untul il punem la topit si cand s-a incins turnam peste el faina cu laptele si amestecam repede sa nu se prinda de fundul cratitei, dupa care punem lapte pana capata consistenta dorita. Fierbem si luam de pe foc dupa ce punem o lingurita de oregano. Apoi luati foile de lasagna (eu am avut Monte Banato ca altceva nu am gasit si nu sunt bune deloc-sa luati intotdeauna italienesti) si incepeti asezarea lor in tava. Eu am pus un strat de sos Bechamel, 4 foi de lasagna, un strat de sos Ragu, un strat de sos Bechamel, cascaval ras, 4 foi de lasagna, un strat de sos Ragu si in continuare la fel pana le-am terminat, iar la sfarsit am pus foile de lasagna ramase, un strat de sos Bechamel si am ras cascaval. Am invelit cu folie de aluminiu, am introdus in cuptorul bine incins. Dupa vreo 45 minute am inceput sa trag cu ochiul intr-un colt al tavii sub folie sa vad daca s-a muiat prima foaie. Cand s-a muiat am scos folia si am mai lasat 10 minute.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii