Lasagna

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Lasagna

Ingrediente

  • 1.2 kg carne tocata de vita
  • 1.5 kg sos de rosii
  • 3 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 2-3 bete de telina
  • 150g de bacon
  • 150 ml de vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • dafin
  • oregano
  • busuioc
  • ulei de masline
  • 100g de unt
  • un litru de lapte
  • 60g de faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 30g de parmezan
  • 2 cutii de foi de lasagna
  • 700g de cascaval sau mozzarella
  • 50g de parmezan.

Mod de preparare

Sos Ragu:Se calesc legumele(tocate marunt) in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul si baconul. Se incorporeaza carnea tocata, se stinge cu vin, se adauga putina apa si se fierbe 30 de minute. Se adauga sosul de rosii (rosiile in sos tomat se proceseaza cu ajutorul mixerului sau cu blenderul) se condimenteaza si se fierbe la foc mic o ora. Acest sos se poate conserva

Sos Bechamel:Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca energic apoi se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu. Se condimenteaza si se fierbe la foc potrivit 10 minute sau pana se ingroasa. La sfarsit se adauga parmezanul.

Se aseaza in tava un strat de Ragu, un strat de foi de lasagna apoi un strat de Ragu, sos Bechamel, mozzarella, parmezan, un strat de foi, Ragu, Bechamel, mozzarella si parmezan. Ultimul strat este format din foi, Bechamel si mozzarella. Se da la cuptor 40 de minute la foc mic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise