Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si cu 100 ml lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare.
In momentul in care laptele fierbe, luam cu o lingura galuste de albus pe care le punem la fiert.Le lasam sa fiarba cate un minut pe fiecare parte, apoi le scoatem intr-un castron.
Dupa ce am terminat de fiert galustele, luam din laptele cald cateva linguri si amestecam cu crema de oua. Adaugam treptat tot laptele cald si punem din nou pe foc pana obtinem un sos consistent.
Nu rasturnam crema de oua in laptele fierbine pentru ca riscam sa se branzeasca crema.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii