Se amesteca iaurtul cu ouale, sarea si uleiul.
Faina se amesteca cu bicarbonatul apoi se adauga putin cate putin in compozitie si se framanta un aluat nelipicios.
Se rup bucati de aluat (depinde cat de mari doriti sa faceti langosile) aproximativ 75-80 de gr le-am facut eu.Se intind foi rotunde.
Se pune umplutura de branza doar pe o parte, se aduce o parte peste alta si se apasa cu furculita pe margini ca sa nu iasa umplutura la prajit,dar si pentru aspect.
Se incinge uleiul intr-o tigaie(cratita) si se prajesc langosile pe ambele parti numai la foc mic.
Se scot pe hartie absorbanta.
Aluatul este foarte pufos si nu trebuie lasat deloc la crescut (l-am lasat 15 minute ca pe orice aluat sa se odihneasca cum zic eu).
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii