Lamingtons - prajitura tavalita

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Lamingtons - prajitura tavalita

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua mari (L)
  • 3/4 cana zahar tos (165 g)
  • 1 cana faina (150 g)
  • 4 lg ulei floarea soarelui
  • 1 lgt esenta de vanilie (homemade)
  • 3 lgt pudra de pomelo (optional)
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 1 cana zahar (200 g)
  • 80 ml apa plata
  • 3-4 lg cacao
  • 4 lg ulei de palmier/unt
  • Decor
  • 100 g fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam galbenusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum. Adaugam apoi uleiul si mixam un minut.

4. Separat batem albusurile spuma cu praful de sare.

5. Adaugam restul de zahar peste albusuri si mixam pana cand spuma formata este densa, iar zaharul este complet dizolvat.

6. Amestecam galbenusurile batute cu albusurile spuma, cu ajutorul unei spatule/linguri de lemn prin miscari cirluare, de sus in jos.

7. Cernem faina in compozitie in doua transe si o incorporam tot cu ajutorul spatulei. Adaugam esenta de vanilie si pudra de pomelo si inglobam totul cu grija.

8. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32 x 22 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptor pentru 35-40 min. Faceti testul scobitorii, daca iese curata = blat copt.

9. Scoatem blatul, il lasam sa se raceasca complet apoi il taiem dupa preferinta.

10. Pentru glazura punem apa impreuna cu zaharul si cu cacaoa intr-o cratita la foc mic, lasam sa fiarba 5 minute amestecand din cand in cand. Oprim focul si adaugam uleiul sau untul, amestecam si lasam sa se racoreasca putin.

11. Bagam fiecare prajiturica in glazura calda, astfel incat sa o glazuram pe fiecare parte, apoi o dam prin nuca de cocos.

Pofta buna!

Nota!

Puteti inlocui pudra de pomelo cu coaja de portocale sau cu orice altceva va place.

Puteti da prajiturile prin nuca macinata, bombonele colorate sau orice altceva va mai trece prin cap. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise