Lamb do piaza (miel cu ceapa)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne miel fara os
  • 1 kg ceapa
  • 2 cm ghimbir proaspat
  • 10 linguri ulei
  • 2 cm betisoare scortisoara
  • 10 teci cardamon
  • 10 cuisoare
  • 7 catei usturoi
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 2 lingurite cumin
  • 200 ml iaurt
  • 1 cutie rosii taiate in bulion sau 4 rosii mari decojite taiate
  • 1/2 lingurite piper cayenne
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita garam masala
  • (in lipsa de garam masala si cumin se pot folosi 3 lingurite de curry din comert)

Mod de preparare

1. se taie carnea in cuburi cu latura de 3 cm

2. se taie ceapa in jumatati

3. se aseaza carnea si ceapa intr-un vas tip jena, se adauga apa si uleiul, se acopera vasul cu capac si se da la cuptor pentru o ora si jumate la 200 grade

4. se da ghimbirul pe razatoare, se toaca usuroiul

5. se toaca scortisoara

6. se scoate vasul din cuptor si se adauga rosiile in bulion

7. se adauga condimentele: sarea, piperul, cardamonul, scortisoara, cuisoarele, tecile de coriandru, cuminul, garam masala (curry), ustoruiul si ghimbirul

8. se baga vasul jumate de ora la cuptor la 175 grade

9. se scoate vasul, se adauga iaurtul

10. se pune in farfurii si se serveste cu orez cu bob lung

Reteta e buna si cu carne de vita, desi este o adaptare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise