Labute de ursuleti - fursecuri cu nuca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Labute de ursuleti - fursecuri cu nuca

Ingrediente

  • 1 castron de miez de nuca copt la cuptor in tava si pisate apoi
  • 200 g faina alba pentru prajituri
  • zahar brun 100 g
  • 1 cub margarina Rama cu aroma de rom
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de ghimbir
  • 1 galbenus
  • 50 ml lapte.Pentru decor:bomboane de ciocolata Kinder si cirese de cocktail fara samburi.

Mod de preparare

Se incalzeste putin margarina cu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un amestec din nuca coapta si pisata cu faina, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul.Adaugam in mijloc laptele cu margarina topita si racita.Amestecam folosind la inceput lingura , apoi cand incepe sa se formeze aluatul punem faina pe masa de lucru si framantam aluatul sfaramicios.Il facem gramajoara si apoi punem si galbenusul si mai framantam iar cu faina.Apoi se formeaza bile mai mari ce se imping cu degetul mare la mijloc sau direct cu bomboana de ciocolata si apoi alte cate 3 bilute mici ce se lipesc de prima bila, modelandu-le astfel ca pe niste labute de ursulet.Le coacem in tava cu hartie de copt in cuptorul preincins.Pentru pernuta din labute puteti folosi fie cirese puse de la inceput in labute dinainte de a le baga la cuptor, fie le coaceti doar cu gaura facuta si cand s-au racit puneti in gaura bomboana de ciocolata kinder.Se servesc reci.Sunt niste fursecuri sfaramicoase cu arome specifice Craciunului, de ghimbir, nuca coapta la cuptor, cu gust dulce si o forma haioasa.Pofta mare, sper sa va placa labulete mele de ursulet.:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise