Adaugati fasolea proaspata sau uscata si inmuiata intr-o cratita cu apa, impreuna cu foaia de dafin, rosia si cartoful - acestea vor da fasolei un plus de aroma si vor inmuia pielitele. Fierbeti fasolea pâna cand se înmoaie - gustati o boaba ca sa verificati. Fasolea uscata are nevoie cam de ora ( dar fasolea proaspata poate fi incercata dupa 25 de minute. Scurgeti fasolea (pastrând circa o jumatate de pahar din apa de la fiert) si aruncati foaia de dafin, rosia si cartoful.
Tocati marunt ceapa, morcovii, telina si usturoiul. Încalziti o cratita cu putin ulei de masline si adaugati legumele, impreuna cu semintele de fenicul macinate si praful de ardei iute. Caliti la foc mic, acoperit, timp de 15-20 de minute, pana când legumele s-au inmuiat, dar fara sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si fierbeti în clocote mici, câteva minute.
Adaulgati fasolea fiarta si scursa cu putin din apa in care a fiert si dati-o in clocot. Adaugati varza taiata fâsii (o sa para cam mula, dar nu va faceti griji, fiindca va scadea), apoi pâinea, umezita in prealabil cu putin din apa in care a fiert fasolea.
Supa trebuie sa fie groasa, dar sa fie totusi lichida, asa ca daca e nevoie, mai adaugati apa de la fiert. Lasati-o sa fiarba circa 30 de minute - pâna obtineti o supa groasa, cremoasa.
Condimentati ribollita cu sare si piper, iar inainte de servire adaugati cam 4 linguri de ulei de masline extravirgin de buna calitate, care-i va da o stralucire catifelata. E foarte buna intr-o zi rece de iarna, cu mult vin rosu Chianti!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii