Kurtos kolacs - cosuri de fum

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Kurtos kolacs - cosuri de fum

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 500 ml lapte
  • 25 g drojdie
  • 7 linguri zahar pudra
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt( margarina) topit
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g nuca macinata
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca.

Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o adaugam si pe aceasta.Framantam si adaugam laptele caldut incetul cu incetul.Daca mai este nevoie, mai adaugam putin lapte.

Dupa ce am framantat bine , acoperim bolul si lasam aluatul sa dospeasca la cald, ferit de curent.

Intr-o farfurie amestecam nuca cu nuca de cocos si zaharul.

Margarina o taiem cuburi si o topim incet.

Dupe ce aluatul a dospit cam vreo ora , il punem pe o fata de masa presarata cu faina si facem mai multi pupi.

Formele pe care vor fi coapte cosurile de fum( furnalele) le ungem cu unt.

Luam pe rand cate un pup si il intindem cu sucitorul pina are o grosime de 5 mm.Taiem cu pintenul fasii pe care le rulam pe cilindrii unsi avand grija sa se suprapuna putin aluatul cand rotim cilindrii.

Dam cosurile prin margarina topita( le ungem) apoi prin nuca, bine de tot si le punem intr-o tava in pozitie verticala.

Cuptorul a fost incalzit in prealabil la 160 de grade C .Dam tava in cuptor si pentru ca o punem pe pozitia cea mai de jos ca sa incapa cilindrii, reducem focul la minim.Lasam sa se coaca pina cand capata o frumoasa culoare aramie.

Dupa ce s-au copt, lasam sa se raceasca pe forme, de abia atunci le scoatem.

cu siguranta veti fi incantate de rezultatul obtinut.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise