Se pune laptele si cardamomul intr-o oala cu fundul gros. Cand incepe sa fiarba, se face focul mic si se lasa la fiert, amestecand des, pana ce scade cam de o treime (trebuie sa ramana un litru de lapte). Amestecati continuu ca sa nu se prinda laptele.
Adaugati zaharul si fierbeti inca 2-3 minute. Scoateti semintele de cardamom si adaugati fructele uscate.
Rasturnati continutul intr-un recipient de metal sau plastic, acoperiti si lasati la congelat o ora. Scoateti din congelator si amestecati bine. Puneti din nou la congelator si repetati aceasta operatiune de doua ori. Puneti foi de pergament sau ulei pe fundul a sase forme (250ml). Puneti preparatul in forme si congelati o noapte intreaga. Serviti dupa ce ati scos inghetata din forme.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii