Kughelof

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Kughelof

Ingrediente

  • 2 tavi rotunde cu gaura pe mijloc -adinci marimea 22.
  • 31/2 pahare faina(500gr)
  • 25 de drojdie proaspata
  • 3/4 pahar zahar
  • 150 gr unt moale
  • 3 oua mari
  • 1 pahar de lapte(200ml)
  • 1/2 lingurita de sare
  • 150 gr de stafide macerate in rom
  • Zahar pudra vanilat
  • apa de trandafiri-coaja de portocala
  • migdale cojite si impartite,crude nu coapte.

Mod de preparare

In oala de la mixer punem ouale zaharul drojdia, si faina si amestecam bine cu mixerul ,adaugam untul moale,apa de trandafiri-o lingurita,stafidele si romul in care au fost

si amestecam bine pina capatam un aluat moale de tot si fara gogoloase.Il lasam sa creasca in oala acoperit cu un prosop curat, la un loc caldut.

Cit aluatul creste pregatim tavile.Le ungem cu putin ulei,si presaram migdale pe fund si pe laturi.

Cind aluatul a crescut il transferam in parti egale intre cele 2 tavi si le asezam putin si presaram migdale.

Lasam tavile acoperite cu prosop pina aluatul creste in tava .Incalzim cuptorul la 175 de grade si cind este cald punem tavile lacopt ptr 20-25 minute pina cind sint rumenite ,aurii.

Se lasa sa se raceasca putin dupa care se rastoarna pe farfurie si se presara cu zahar pudra din abudenta.

Este foarte gustos si aduce ca gust a cozonac numai ca este mai usor de facut.Este bun ptr sarbatorile de acum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise