Homar Belle-Vue

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Homar Belle-Vue

Ingrediente

  • Pentru 1 homar de persoana: 2 cepe frumoase; 3 morcovi;1 selder in spaniola apio iar in romaneste cred ca e telina dar nu stiu sigur
  • cine stie va rog sa ma ajute;cimbru 3-4 crengute;3 foi de dafin;sare de mare si boabe de piper negru 20 gr si o lingura de concentrat de supa PH(Piet Huysentruyt)sau knor.

Mod de preparare

Se face o supa cu ingerdientele de mai sus,ceapa taiata in doua,morcovii si selder tot la fel taiate in doua sau trei,important se pune multa sare si 3 litri de apa la un homar, cimbru si foile de dafin impreuna cu boabele de piper negru zdrobite se pun cind apa incepe sa fiarba.Cind zarzavatul e fiert se pune (animalul:) homar viu in supa si se fierbe 2 minute se scoate se lasa sa 2 minute sa transpire si se pune inca 8 minute la fiert se da de pe foc si se lasa pina se raceste un pic supa.Se scoate si se taie in doua intii coada incepind de la cap si apoi capul incepind de la coada,se curata partea gri de la cap,e indicat sa se manince caldut spre rece.Ca garnitura salata verde cu rosii si sos de whiskey:2 linguri maioneza,1 lingura ketchup heinz,un virf de cutit de boia de ardei iute sau dulce dupa gust,tabsco citeva picaturi si whiskey o lingurita amestecati si sa fie picanta,e buna si pentru salata verde cu rosii sau sa pentru homar.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise