Kokosbullar / graddbullar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru circa 20 de bucati
  • 4 dl zahar (1 dl zahar = 85 gr), 3/4 dl zahar pudra (1 dl zahar pudra = 60 gr), 1 albus, 1 dl apa rece, 1 linguri gelatina pulbere, 1 dl apa fiarta, 5 dl fulgi de cocos (1 dl fulgi cocos = 30 gr), 1 lingura cacao

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca zaharul, zaharul pudra, albusul si apa rece. Gelatina se topeste in apa fiarta. Se adauga la amestecul cu zahar si albus. Totul se amesteca cu mixerul, circa 15 min pe viteza cea mai mare pina se obtine o crema tare. Se amesteca fulgii de cocos si cacaoa. Se presara din amestecul cu fulgi pe fundul unei tavi (cu margini!) de circa 20 x 30 x 4 cm. Se toarna compozitia de albus in tava si deasupra fulgi de cocos (se da la o parte cam 1 dl de fulgi). Se tine la frigider pina cind compozitia s-a intarit, circa 2 ore. Se taie in 20 de bucati, circa 4 x 4 x 4 cm de mari. Se infige o furculita in fiecare prajitura si se trece prin restul de fulgi, astfel incit sa fie fulgi pe toate laturile prajiturii. Se pastreaza la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise