Kokoretsi

Timp pregatire
285 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Kokoretsi - Bucati din organe de miel la gratar
  • Kokoretsi este printre cele mai iubite aperitive calde in Grecia si Cipru dar si de mine. Kokoretsi se face de obicei in momentul in care oamenii gatesc de Paşti mielul tradiţional. Pentru Kokoretsi sunt utilizate toate organele mielulului cum ar fi ficatul, plamanii, inima, rinichii, splina dar si seu şi intestine.In functie de cat de multi oameni sunt invitati la masa s-ar putea sa fie nevoie de maruntaie de la mai multi miei.

Mod de preparare

Cea mai importanta parte cand se pregatesc Kokoretsi este spalarea intestinelor. Acestea sunt spalate la exterior si apoi sunt intoarse pe dos spalate foarte bine si tinute la inmuiat timp de aproximativ 1-2 ore in sare si otet. Dupa inmuierea lor, se intorc la loc si se mai spala o data. Taiati toate celelalte parti in bucati medii ca dimensiune cu exceptia seului si marinati in ulei de masline extravirgin cu mirodenii, lamaie, sare, piper şi oregano. Se prajesc apoi usor in tigaie, se acopera cu seu si se introduc in matele curatate ca mai sus. Se leaga bine la capete si se prajesc pe gratarul cu carbuni la foc mic agatate de un protap cel putin o ora. Kokoretsi este servit cald cu garnitura de cartofi prajiti si Horiatiki Salata si o cana de Retsina rece de la gheata.Multa munca dar merita efortul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise