Knedla - reteta slovaca

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Knedla - reteta slovaca

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 ou
  • ½ cub de drojdie
  • 1 ½ lingurita sare

Mod de preparare

In castronul in care framantam punem faina. Adaugam 2/3 din lapte, sarea, oul si drojdia frecata cu o lingurita de zahar si diluata cu putin lapte.

Vom framanta un aluat care este destul de elastic si nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in doua si formam doua painici. Acoperite cu un prosop le lasam la dospit o jumatate de ora.

Fierbem apa cu sare intr-o oala cu o deschidere mai mare. Aici vom pregati prin fierbere knedla. Cind apa clocoteste adaugam knedla dospita si fierbem pentru 20 de minute. Nu este nevoie sa o intoarcem in timpul fierberii.

O scoatem cu o paleta pe o farfurie si o servim fierbinte in locul painii cu gulas, varza cu gasca, rata sau piept de porc la cuptor.

Knedla se taie cel mai bine cu o ata subtire; avand in vedere ca se serveste fierbinte se poate taia si cu cutitul, dar varianta cu ata este mai practica.

Dupa racire knedla se incalzeste la aburi si va fi la fel de gustoasa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise