Incepem cu prepararea primei glazuri: se pune la topit intrun craticior, ciocolata menaj, untul, siropul de menta, uleiul, amestecam continuu la foc mic pana la topirea ciocolatei, luam de pe foc dam deoparte. Continuam cu pregatirea cremei: Intrun vas mare, punem frisca lichida, adaugam intaritorul, zaharul vanilat si cel praf, mierea, laptele si mixam ingredientele la inceput la puterea minima, apoi dupa 1 minut, punem mixerul pe viteza maxima si mixam pana obtinem o crema foarte tare.
Pe o planseta de lemn( pe care va si ramane prajitura), se asaza prima foaie pandispan, adaugam jumatate din crema, nivelam uniform, apoi asezam glazura nr 1, care se niveleaza usor peste crema de frisca. Se da totul la rece in frigider, lasam cateva minute la rece, scoatem opera de arta culinara si continuam sa intindem glazura, dam iar la rece sa se intareasca.
Intre timp preparam glazura nr. 2 din ingredientele necesare, asa cum am preparat prima glazura.
Scoatem prajitura de la rece, intindem restul de crema, asezam a doua foaie de pandispan, apasam usor sa se lipeasca de crema, apoi glazuram prajitura cu a doua glazura astfel: intindem un strat de glazura, dam la rece cateva minute, scoatem prajitura, aplicam un alt strat de glazura, dam la rece si tot asa pana epuizam glazura nr 2. Eu am facut ceva forme cu furculita si a iesit ce se vede. Cand vrem sa taiem o felie de prajitura, cutitul f ascutit, trebuie inmuiat in apa f. calda. Prajitura este deosebit de delicioasa si apreciata de copilasi.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii