Kinder Delice cu nucă de cocos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Kinder Delice cu nucă de cocos

Ingrediente

  • Ingrediente pentru bază:
  • 2 ouă
  • 130 gr zahăr
  • 80 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 130 gr făină
  • 15 gr cacao
  • 10 gr praf de copt
  • Ingrediente pentru umplutură:
  • 250 gr lapte
  • 50 gr zahăr
  • 50 gr nucă de cocos
  • Ingrediente pentru topping:
  • 40 ml lapte
  • 80 gr zahăr
  • 30 gr unt
  • 100 gr nucă de cocos(plus supliment pentru ornat)
  • 400 gr ciocolată cu lapte

Mod de preparare

Într-un castron, se pun ouăle cu zahărul şi se amestecă. Pe urmă se adaugă laptele şi untul topit. Adăugăm făina,cacaua şi praful de copt. În tava de la cuptor se pune hârtie de copt, se toarnă într-o matriţă pătrată sau într-o tavă pătrată.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute. Se face testul scobitorii. Se lasă să se răcească complet. Începem să preparăm crema: într-o cratiţă mică,se amestecă împreună zahărul cu nuca de cocos. Se adaugă laptele şi se amestecă.

Se fierbe timp de 5-10 minute, până când crema se îngroaşă. Lasă să se răcească,amestecând din când în când. Pregătiţi toppingul de nucă de cocos,într-o cratiţă se pune laptele,zahărul şi untul.Se fierbe la foc mic.Când untul sa topit,opriţi şi se adaugă nuca de cocos.Se amestecă bine.

Asamblaţi prăjitura: se pune blatul pe o planşă sau pe o tavă, se taie pe lungime blatul în două, se pune crema de cocos şi partea cealaltă de blat.

Întindeţi bine crema şi se pune toppingul de cocos peste blat. Băgaţi la frigider pentru o jumătate de oră .Între timp topiţi ciocolata la bain-marie.

Taiati prăjitura în 8 sau 10 bucăţi. Începeţi să periaţi cu o pensulă de bucătărie părţile laterale cu ciocolata topită. Se pune şi deasupra, peste toppingul de cocos, ciocolată topită şi se lasă la frigider până se întăreşte glazura de ciocolată.

Se pune nucă de cocos deasupra şi se mai lasă înca 20 de minute la frigider înainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise