Khoresht-e Fesenjan

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 1 kg de piept de pui taiat bucatele;
  • 250 grame de alune de padure sfaramate;
  • 4 cepe mici;
  • 4 pahare de suc de rodii
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 ceasca de ulei
  • 1/2 de lingura de sare
  • 1/2 lingurita de sofran
  • Nota: ingredientele sunt pentru 4 portii

Mod de preparare

Turnati 5 pahare de apa calda intr-o cratita si fierbe apa. Adauga sarea, alunele macinate si sucul de rodii. Daca sucul de rodii este acru, adauga 2-3 lingurite de zahar sosului khoresht.

Dati focul incet si lasati sa fiarba incet pentru aproximativ 45 de minute, adaugand mai multa apa daca este necesar.  Decojiti ceapa si taiati in felii subtiri. Prajiti in ulei pana devin usor aurii.

Spalati bucatile de pui si prajiti-le alaturi de ceapa cu jumatatea de lingurita de sofran, pana ce isi schimba culoarea. Apoi adaugati puiul in sosul khoresht si lasati la foc mic pentru 30 de minute.

Ar trebui sa aveti grija la gatirea khoresht-ului sa fie suficient de bine gatit astfel incat sa iasa uleiul din alune si sa aiba o consistenta
Khoresht Fesenjan se serveste de obicei cu orez simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise