Keks de ciocolata

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • margarina 200g
  • cacao 100g
  • lapte 125ml
  • zahar 250g
  • 4 oua
  • faine 320g
  • soda bicarbonat 0
  • 5g
  • otet
  • stafide 50g
  • nuca 50g

Mod de preparare

Margarina topeste pe foc, adauga zahar si cacao, mesteca foarte bine pana sa topiasca zahar, punem lapte si lasam sa raciasca. Adaugam ouele, mestecam cu mixer, punem faine si soda cu jumate lingura de otet (ca sa faca spuma), mestecam, punem in sfarsit stafide si nuca. Forma pentru keks facem cu ulei sau cu margarina, punem acolo aluat si in cuptor incalzit. Tinem cam 45 de minute. Verificam cu betisor lung, pana betisor nu intra in keks liber si iese uscat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise