Katzenaugen (ochi de pisica)

Drojdia se inmoaie in laptele caldut.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Katzenaugen (ochi de pisica)

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 250 gr. unt
  • 500 gr. faina
  • 7 linguri de lapte
  • 20 gr. drojdie
  • 100 gr. zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • Umplutura:
  • 100 gr nuca macinata
  • 75 gr. zahar
  • 2 albusuri
  • stafide.

Mod de preparare

Drojdia se inmoaie in laptele caldut, galbenusurile se bat cu zaharul, se adauga untul moale si faina si din toate se face un aluat fraged. Aluatul se lasa 30 minute la odihnit dupa care se imparte in 3 parti egale si acestea se intind la lungimea tavii. Fiecare foaie de aluat se unge in stanga si in dreapta cu marmelada preferata (noi folosim de Prune) lasand in mijloc cam doua degete neunse; pe marmelada se presara stafide (pe ambele parti). Fiecare foaie separat se ruleaza din stinga si din dreapta spre mijloc, in mijloc ramanand cam de un deget gol. Se bat albusurile cu zahar pina se face o masa consistenta, se adauga nucile macinate si cu aceasta compozitie umplem golurile din mijloc. Se coc la 180 grade C, pana au o culoare frumoasa aurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise