Intr-un bol se amesteca nucile macinate cu praful de scortisoara si cardamon. Se aseaza jumatate din cantitatea de fidea in tava si se stropeste cu 50 g unt topit. Deasupra se presara uniform amestecul cu nuci. Peste stratul cu nuci se aseaza restul cantitatii de fidea care se stropeste cu 50 g unt topit. Tava astfel pregatita se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade, timp de 10-15 minute sau mai mult, in functie de cuptor. Fideaua trebuie sa se rumeneasca usor la suprafata.
Sirop:
Se amesteca apa cu zaharul, sucul proaspat de lamaie, cuisoarele si batonul de scortisoara. Se pun la fiert, la foc mare, timp de 8-10 minute, pana se formeaza un sirop legat. Se retrage vasul de pe foc, se adauga mierea si se amesteca pana se dizolva.
Asamblarea:
Tava cu fideaua rumenita se scoate din cuptor si se toarna deasupra siropul fierbinte. Dupa aprox. 3 ore, cand blatul se raceste bine si siropul este absorbit in totalitate de fidea, se aseaza deasupra frisca aromatizata cu scortisoara. Kataiful se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Reteta pregatita de Florentina @www.truedelights.ro cu paste oferite de Hutton.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii