Kartopffel-Eintopf

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Kartopffel-Eintopf

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 1 fir de praz(am folosit numai partea verde)
  • 200g masline
  • 200g ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • o legatura de marar
  • o lingura bulion
  • 2 catei de usturoi
  • jumatate lingurita nucsoara
  • sare
  • piper si 100ml ulei.

Mod de preparare

Se curata cartofii,se taie felii rotunde,mai groase si se pun la fiert in apa cu sare.Se fierb pana intra furculita in iei ,apoi se scurg de apa.

Curatam prazul si spalam bine fiecare frunza in interior si lateral pentru a nu avea surpriza sa ne trezim cu pamantul intre dinti.

Tocam ardeiul si prazul bucati mai mari ,pentru ca specific preparatelor germane , tocana nu trebuie sa arate ca tocana romaneasca.Fiecare leguma ,are locul ei bine stabilit si la aspect ,nu numai gustativ.

Punem uleiul la incins cu restul legumelor si le imprietenim bine ,apoi punem si maslinele si stingem cu o cana de apa.Acoperim cu un capac, reducem focul si lasam cam 10 minute.Adaugam si cartofii ,bulionul,sare,piper,nucsoara si dam la cuptor pentru 15 minute.

Nu trebuie sa fie o tocana zemoasa.Legumele raman intregi, cu forma .

Nucsoara a ajuns pe pietele europene abia in secolul al XI-lea , fiind adusa de negustorii arabi.La inceput a fost folosita la aromatizarea berii.Cei mai mari consumatori de nucsoara sunt olandezii si germanii, care utilizeaza condimentul la prepararea verzei,cartofilor,supelor,tocanelor si a sosurilor.

Nucsoara este aroma de baza a preparatului.

Nu pot sa va spun ce aroma si miros este in bucataria dumneavoastra cand veti gatii aceasta tocana in vas (topf ) ,cum este numita de nemti.

Se poate gati si cu carne , dar deja numele ei v-a fii altul .Se v-a numi Gulasch mit Kartoffeln.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise