Afla cum sa prepari jumari de porc dupa o reteta traditionala, simpla si delicioasa! Obtine jumari crocante si gustoase din slanina de porc, perfecte ca gustare sau pentru preparatele de sarbatoare.
Reteta de jumari de porc este cea mai simpla si cunoscuta la noi. Noi nu taiem porc dar jumarile le preparam in fiecare an. Asa ca ne luam o zi speciala de facut jumari de porc.
Cumparam pentru asta fleica de porc, brazdata bine cu carnita, dar sa lase si grasime ca sa se poata face jumarile aurii si crocante.
Le taiem in bucati potrivite, egale ca marime, sa se faca deodata.
O mina de slanina curata se taie in betigase mici, se pun in tigaia incinsa si se amesteca pina ce se topesc. Apoi se scot bucatile de slanina si, peste untura incinsa se pun bucatile de fleica, la foc mare si se amesteca. Nu ar trebui sa se prinda pentru ca pe fundul cratitei este deja untura.
Dupa ce s-au aurit, le scot cu o paleta si le pun pe un gratar peste care am asternut prosoape absorbante din hirtie, astfel jumarile vor ramine curate, fara urme de untura pe ele. Atunci presar si sare pe ele.
In ziua in care facem jumari de porc, obligatoriu pe masa avem asa: mamaliga ca aurul, ochiuri moi, brinza de oaie si jumari. Nu lipseste de pe masa farfuria cu muraturi, cana cu moare trandafirie si acidulata si, bineinteles, o lebenita murata, asa, ca in poze.
Incearca si reteta de carnati de casa cu boia si usturoi, lebar de porc sau piftie de porc. Pofta buna si spor la treaba!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii