Joulutortut

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 linguri de faina alba
  • 500 g de aluat pufos gata preparat, din comert
  • Magiun sau dulceata
  • 1 cana si jumatate de lapte
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 7/220 grade Celsius. Se presara faina pe o suprafata curata, nivelata si pe un facalet, apoi se intinde aluatul uniform, pana ce obtinem o foaie cu grosimea de 1 cm.

2. Se taie foaia de aluat in patrate cu latura de 10 cm.

3. Se pune o lingura de gem sau de dulceata in mijlocul fiecarui patrat.

4. Se fac taieturi diagonale din fiecare colt spre interior, pana ajungem la gem.

5. Se ia cate una dintre jumatatile taiate ale colturilor si se rotesc spre mijloc, apasandu-se cu fermitate pentru ca aluatul sa nu se lipeasca. Acum prajitura ar trebui sa semene cu o morisca de vant.

6. Cu ajutorul unei pensule, se unge fiecare prajitura cu putin lapte, apoi se pune tava cu prajituri la nivelul de mijloc al cuptorului incalzit timp de 15 minute sau pana cand aluatul a crescut si are culoarea aurie.

7. Se presara putin zahar pudra pe deasupra si se servesc dupa ce s-au racit.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise