Jeleu din struguri Kis Mis

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Jeleu din struguri Kis Mis

Ingrediente

  • pentru 4 borcanele de 300 ml:
  • 500 g struguri fara samburi Kis-Mis
  • 500 g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 250 ml apa
  • 300 g zahar
  • 1 plic de Gelfix super 3:1

Mod de preparare

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.

Am pus boabele de struguri la fiert cu apa si 500 g zahar, timp de 15 minute, adunand continuu spuma facuta deasupra, dupa care am scos cu o spumiera boabele de struguri si am fiert siropul inca 10 minute cu coaja de lamaie, rasa pe lung.

Am amestecat zaharul (350 g ) cu Gelfixul, apoi l-am adaugat la siropul de pe foc si am mai fiert inca 10 minute, apoi am adaugat boabele de struguri scoase si am lasat sa dea in 2-3 clocote.

Am turnat jeleul fierbinte in borcane, apoi am etanseizat borcanul. Pentru o repartitie uniforma a fructelor in jeleu, am agitat usor, prin rasturnare, din 10 in 10 minute, pana s-a racit jeleul. Se depoziteaza in locuri reci.

Un deliciu pentru zilele geroase de iarna. Boabe aurii, captive in jeleul galben aromat cu beteala din coaja de lamaie...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise