Jeleu de zmeura. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera reteta perfecta de jeleu de zmeura, ideal pentru micul dejun, torturi si prajituri. Simplu de preparat si plin de savoare!

Portii
3
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Jeleu de zmeura. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura
  • 650 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

In fiecare an prepar cateva borcanele de jeleu de zmeura. Nu numai ca are o culoare superba dar este si foarte aromat. Il folosesc la prajituri, in special la savarine, clatite, la creme pentru torturi sau intins pe o feliuta de paine prajita la micul dejun.

Procedeul este foarte simplu, aveti nevoie de zmeura bine coapta si putina rabdare.

Am separat pulpa si sucul de samburi pur si simplu trecand zmeura printr-o sita. Nu mi-a luat mai mult de 10-15 minute si, dintr-un kilogram de zmeura mi-au ramas exact 650 de grame de pulpa si suc. Am transferat intr-un vas mai inalt, am adaugat 650 de grame de zahar si zeama de la o lamaie mare.

Am amestecat bine si am pus vasul la foc mare. Am spumat ori de cate ori a fost nevoie si am fiert pana cand s-a legat. Faceti proba pe o farfurioara sau, daca aveti un termometru, lasati la fiert pana ajunge la temperatura de 105 grade C.

In timpul fierberii se va umfla destul de mult, asa ca stati cu ochii pe vas.

Pregatiti 3 borcane cu capace de 375 de ml, sterilizati-le corect si transferati jeleul dupa ce s-a racit. Apoi etichetati borcanele si la camara cu ele.

Dupa cum v-am spus, il folosesc in special la savarine, clatite sau torturi aromate. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Mancare de rosii

Mancare de rosii

Reteta de mancare de rosii. Mancare de rosii reteta simpla si delicioasa. Reteta de mancare de rosii cu ceapa, ardei copt si...

Mancare de rosii
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise