"Iuţica" - pastă de ardei

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
"Iuţica" - pastă de ardei

Ingrediente

  • 6 ardei kapia mari
  • 3 gogoşari roşii mari
  • 3 cepe mari
  • 3 ţeline medii
  • 6 ardei iuţi - de preferinţă roşii
  • 3 linguri de ulei
  • 3 liguri de oţet
  • sare,piper

Mod de preparare

Legumele se spală şi se toacă fie în maşina de carne ,fie în robotul de bucătărie.Ardeii iuţi se curăţă de seminţe înainte de a fi tocaţi(chestia cu ardeii iuţi poate fi opţională,dacă doriţi o pastă de ardei pe care să o mănânce şi copii).

Intr-o oală mare se pune uleiul şi oţetul şi legumele bine tocate,alături de sare şi piper.Se fierbe la foc mic cam o oră decând începe să fiarbă amestecul,amestecând din când în când.SFAT: puneţi pe ochiul aragazului un grătar,ca să nu se prindă,iar peste oală o sită ca să nu stropească.

Borcanele spălate bine şi uscate,se pun în cuptorul aragazului cca.jumătate de oră,la foc mic pt.sterilizare.În acest timp fierbeţi şi capacele borcanelor.

Compoziţia fierbinte se toarnă în borcanele fierbinţi şi se înfiletează capacele(atenţie că FRIGE!).Se ţin borcanele învelite în pături sau ce aveţi pe-acolo,2-3 zile până se răcesc.

NU FOLOSESC NICIUN FEL DE CONSERVANT!

Pasta de ardei se poate folosi la ciorbe,tocăniţe,pizza sau pe pâine prăjită cu unt.

Bon appetit!

P.S. Am făcut 3 porţii odată,de aceea mi-au ieşi atâtea borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise