Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 g zahar
  • 250 g margarina
  • 1 ou intreg
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 praf vanilie
  • Crema
  • 250 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao sau o ciocolata amaruie (100 g)
  • 1 ou
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie sau menaj
  • 5 linguri ulei sau margarina topita

Mod de preparare

Margarina topita, impreuna cu zaharul, oul si laptele se pune in castron si se freaca cu mixer pana se dizolva zaharul praful de copt se amesteca cu faina si se adauga in castron se amesteca tot cu mixer pana nu mai curge (o parte din faina ramane pe carpator), aluatul din castron se toarna peste cel de pe masa sau fundul de lemn si se framanta un aluat. Se pune la rece cam 30 minute, dupa care se rup bucati (cat o portocala) se intinde cu sucitorul cam 2 mm grosime si se taie cu o forma rotunda sau pahar, restul se lasa la rece, se pune in tava de copt,ori pe hartie de copt, ori direct pa tava ne unsa si se coace pana incep sa prinda culoare (maroniu deschis ) pe margine, ce a ramas pe masa din decupari se complectaza cu cel tinut la rece si se repeta pana se termina coptul. Ies cam 200 de rotocoale.

Crema se prepara astfel zaharul cu oul se pune in bol de metal si se pune deasupra la aburi se amesteca pana se face ca o smantana groasa se adauga 2 linguri de cacao sau ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se topeste ciocolata, se lasa sa se racoreasca (dar sa nu fie complet rece) se adauga untul si se freaca pana devine o crema spumoasa.

Glazura de ciocolata se pune tot pe aburi, ciocolata se rupe bucati, se adauga uleiul, se pune pe vasul cu apa si se amesteca tot timpul pana se dizolva toata ciocolata. Cateva sfaturi: crema se pune in punga de congelator se taie varful si jumatate din rotocoale (cam 100 buc.); se aseaza pe masa si se imparte crema; cu ajutorul pungii se pun gramajoare dupa care se acopera cu cele ramase (tine la rece inainte de a pune galazura ca crema sa fie mai tare)

Se scufunda pe jumatate in glazura de ciocolata dupa care se pune pe tava pana se intareste ciocolata 10-15 minute la rece).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise