Inimioare pline de savoare

Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Inimioare pline de savoare

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 gr.faina
  • -100 gr.unt foarte rece
  • -30 gr.zahar
  • -1/4 lingurita de sare
  • -1 ou batut cu doua linguri de apa
  • Umplutura:
  • -500 gr.zmeura
  • -150 gr.zahar
  • Caramel:
  • -200 g zahar
  • -70 g unt
  • -150 ml. smantana pentru frisca(30 % grasime)
  • -1/2 pastaie de vanilie
  • Mai avem nevoie de:
  • -150 gr.ciocolata
  • -zmeura proaspata pentru decor
  • -frunzulite de menta pentru decor

Mod de preparare

*Aluat:

1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil.

2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele micute.Amestecam cu faina si il incorporam in mixtura, dar repede sa nu apuce sa se incalzeasca untul.

3.Indata ce aluatul are textura unui nisip fin, facem in mijloc o groapa in care punem oul batut cu apa si framantam.Dupa ce aluatul este legat, formam o bila, o invelim folie si o dam la rece pentru 45 de minute.

4.Dupa ce a trecut acest timp, luam aluatul de la frigider si il lasam cateva minute sa se incalzeasca.

5.Pudram cu faina suprafata de lucru si intindem aluatul in foaie subtire.Decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.

6.Tapetam forme de inimioare(sau forme normale de tarte)cu aluat si intepam aluatul de cateva ori cu o furculita.

7.Punem deasupra aluatului cate o bucatica de hartie cerata si cateva boabe de fasole.Dam formele la cuptor iute pentru 10-12 minute pana devin aurii.

8.Dupa acest timp le scoatem si indepartam fasolea si hartia cerata.Le mai dam la cuptor pentru 5-8 minute.

*Pregatim si caramelul asa:

1.Punem zaharul intr-o craticioara la foc mediu amestecand ocazional cu o spatula.

2.Cand incepe sa se inchida la culoare, incepem sa il amestecam de la margine catre mijlocul cratitei pentru a evita arderea lui.Continuam sa lasam pe foc pana pana toate bucatile de zahar se topesc, dar avem grija sa nu il caramelizam prea tare, doar pana culoarea incepe sa devina una aurie si amestecul foarte fluid.

3.In acest moment luam cratita de pe foc si adaugam frisca amestecata cu semintele pastaii de vanilie.Procedam cu atentie deoarece zaharul caramelizat va fierbe si va imprastia balonasele si aburi care sunt fierbinti.

4.Punem inapoi pe foc mic si amestecam din cand in cand pana zaharul se topeste complet, consintenta caramelului devine una mai groasa moment in care il luam de pe foc.

*Ansamblare:

1.Zdrobim zmeura si o amestecam cu zaharul.

2.Cand toate sunt gata ,umplem fiecare tarta inimioara de trei sferturi zmeura, apoi punem o lingura de caramel si deasupra ciocolata topita pe baie de abur.

3.Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta si sunt gata aceste delicii savuroase.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise