Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute(sa se inmoaie un pic fulgii de mei)
Se mixeaza galbenusurile cu uleiul,se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie.Se toarana peste albusul cu fulgi d3e mei si se amesteca cu o spatula ,usor,pana la omogenizare.Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt ,in cuptorul preincalzit,cca 20 minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mediu.
Se dezlipeste blatul de pe farie si se aseaza intr-o forma drep[tunghiulara cu margini reglabile,potrivim la dimensiune.
Se curata clementinele de coaja ,se feliaza apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marin si se toarna peste blatul din forma.Se da la rece cel putin o ora.Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina.Este o prajitura absolut deosebita,cu un blat delicat cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii