Tiramisu rețeta originală
Se incalzeste cuptorul la 180⁰C.
Praful pentru blat din pachet se mixeaza cu untul/margarina, ouale si 50 ml lapte pana cand se obtine un aluat omogen.Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de inima unsa si tapetata cu faina si se da la copt 25-30 minute.Blatul se lasa la racit apoi se taie in jumatate pe orizontala.
Pentru sirop, se fierb 300 ml apa cu 3 linguri zahar.Intr-o cana se pune praful de cappuccino iar deasupra se toarna apa fierbinte.Se amesteca apoi siropul format si se insiropeaza cele 2 blaturi de aluat.
Pentru crema, se mixeaza praful pentru crema cu 500 ml lapte rece timp de 5 minute.
Pentru asamblarea tortului, se pune o jumatate de blat insiropat pe o tava.Se unge cu ½ din crema preparata si deasupra se aseaza cea de-a 2-a jumatate de blat insiropata.Se unge cel de al 2-le blat cu crema ramasa.Se pudreaza tortul cu cacao si se decoreaza dupa fantezia fiecaruia.Se pastreaza min. 2 ore la frigider inainte de a-l servi.
Nu este Tiramisu rețeta originală, dar este o varianta rapida si foarte gustoasa :)
Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii